Laddad både för det ena & det andra

Nu laddar jag upp för hårdträning ikväll, ska köra cirkelgym med Linus å Emma vid sextiden, rooligt :) Idag blev det inom stan direkt efter jag slutat och snacka om härligt väder. Kallt men underbart när solen kommer fram..
Nu måste ja fixa lite inför imorn å så innan det är dags för träning, sen när man kommer hem är man rätt trött..

Dags att sätta in cider på kylning ;)

Oj, bråttom

Nu drar jag å gör min näst sista dag på förskolan, det är inte sant vad snabbt dessa två veckor sprungit iväg. Borde egentligen njutit mer än man gjort, för sen börjar allvaret igen med massa arbeten och tentor. That´s life!
Har hunnit pröva på och gjort så mkt med barnen från det vi gjort i skolan. Otroligt kul när det man gör i skolan  fungerar med barn..
Slutar vid två tiden och då blir det en sväng inom systemet för att handla lite goda cider, och för att fixa lite present :) Hörs sen, puss kram!

Munnsåret har laggt sig å nu är det bara en ruva kvar, skönt

glömma alla måsten

Hallåsan! Nu har jag smörjt in mig med Dove sommer glow och ätit mellanmål i form av lite pålägg och en sur clementin. Idag på gymmet blev det rygg, biceps och mage. Är lite sugen på att göra ett nytt gymschema, speciellt nu när gymmet är nytt och där finns en massa nya maskiner.
Skulle egentligen inom stan på några ärenden, har gjort en liten "att fixa lista innan fredag" men jag töja inte efter jag duschat, så det får bli en runda efter jag slutat i morgon. Det enda jag vill nu och ska göra efter jag lagt i tvätten är att lägga mig på soffa, sätta på en film och somna framför den, och glömma bort livet å vardagen för en liten stund ;)


pepp it is!

Hello! Har varit hemma en liten timme och nu blir det strax spin medel, kommer bli tufft för det börjar verkligen kännas nu att man gått upp runt sex tiden 9 dagar i rad.. Det gick jättebra med barnen i skogen idag. Kul att få användning av det man gjort i skolan och verkligen se hur det funkar på barn. Det var 3-4 åringarna som skulle göra en sammarbetsövning. Jag gjorde en kvadrat av pinnar och la i lite saker som jag hittade i skogen, en så kallad naturruta. De skulle sedan i gruppen göra en likadan :)

.. Igår var jag och Emma på funktionärsmötet på friskis.. Fick reda på allt vad det innebär att vara ledare. Vi funderar båda på att utbilda oss till spinningledare, om det nu blir. Det är uttagning i november och man ska då ha satt ihop ett pass med tre låtar och en viss takt i var låt. Och det är just det som är mitt problem, takten. Det är speciellt det dem kommer att kolla på eftersom det är viktigt i spinning, men jag har ingen vidare taktkänsla, över huvud taget. Så chansen att bli uttagen är nog inte så jättestor för mig, haha.. Aja, vi får se, man kan ju alltid öva. Och det hade varit så skitaroligt att sitta där framme med sin egen musik å peppa järnet..

Det är så oerhört trist att gå på pass utan peppning. Det är just en av anledningarna till att jag vill bli instruktör, göra så träningen blir rolig och PEPPA!!!

Var är vantarna?

Pigga idag när tisdagen har anländt? Inte jag, förbannar larmet som ringde i morse..
Men god morgon ändå :) På med tjocktröjan för det är bara 7 grader varmt idag, leta efter vantar men hitta dock inga, så mina händer kommer väl va små istappar när ja kommer till skolan.. Idag ska jag hålla i en liten sak ute i skogen, ska bli spännande hur det går :)
Berättar mer om instruktörmötet på friskis igår, det var interssant..

Nu har min ankläpp blivit rosa, höhöö ;)

ett himla rännande

Sådär, nu har jag fått i mig lite mellanmål, blir ju inte middag förän efter åtta ikväll så måste stå mig ;) Haft en lugn och skön måndag med lite lekar utomhus och sedan pyssel där inne. Sluta vid två, inom gymmet och la gasen i botten, hem och duscha å nu sitter jag här. Ska strax cykla till S.Utmarken igen (pust) för att vara med på ett möte. Måste dock sticka en timme tidigare för vid halv åtta ska jag å Emma på ett infomöte på friskis om hur det är att vara funktionär på föreningen.. Men nu måste ja pysa, haj å ivaj!

Lite pålägg, gurka och frukt

Göra dag

Har gjort

Städat köket

Dammsugit

Torkat golven

Sorterat bland papper

Bestämt min kakoutfit

Skällt på mitt munsår som bara tycks växa


Ska göra

Komma på något  jag kan hålla i på förskolan

Köpa lite pyssel så jag kan pyssla ihop något till min kakoutfit

Gå till Emma så hon kan hjälpa mig och pyssla

Äta prinsesstårta (haha, är mega sugen på det just nu, så får se om ja kan få ut Linus)


majsmajs

Åt precis något som påminde om semestrarna i Ungern. Vad kan det vara? JO, majskolvar :D

En klick smör och salt så smälter de gott i munnen.

skolösning

Jag kommer inte lämna lägenheten idag, möjligtvis för en liten promenad & då isf med en keps på huvudet. Ser fruktansvärd ut! Igår morse kände jag att det stack lite på läppen, så satt genast på ett munsårsplåster. När jag kom hem hade det börjat svullna ändå och idag har halva överläppen svullnat upp som en stor fläskläpp. HATA munsår!!!!

Vakna vid tjugo över sex idag, men låg å drog mig ett tag. Sist vi var på Ikea köpte vi en skohylla som nu står placerad i hallen, har nyss ställt in skor. Väldigt smidig.. Nu ska jag diska å damsuga, yihaa..

Jag är ingen skomänniska så har inte så jättemkt skor, men ändå tillräckligt för att behöva lite mer utrymme..



Man vänjer sig av från alkoholen

57:an lr inte? Jag kan verkligen inte bestämma mig. Allt är en väldig röra så det lutar nog åt att jag hoppar det. Fast jag varit festsugen nu hela dagen så är jag nu ist trött efter jobb, en varm dusch och mat.. Att folk inte kan bestämma i tid om de ska dit eller inte ;) Så om jag håller mig nu tills nästa helg har jag haft en helt vit månad, snacka om rätt bra ändå :) Och billigt!

Gud vad trött jag blev, blir att inta soffläge nu och skicka iväg ett tråkmess till Linda att jag hoppar.. Eller? haha

gudomligt god tacogratäng med massa grönsaker

En vanlig lördagsmorgon

Jag är SÅ trött i ögonen, vakna som vanlig ordning vid halv sju och var jättekissnödig, så det var lika bra att gå upp direkt. Det här var min ända chans till att sova ut innan en hel tidig vecka börjar igen. (Kan inte sova efter ja druckit, lr inte så man blir utvilad) Ajaa, jag brukar överleva :)

Börjar jobba vid halv tio och jobbar ända tills sex ikväll, så det är verkligen hela dagen. Men därefter är jag ledig tre långa helger & då ska det njutas. . . Blir antagligen utgång ikväll, är inte sådär megasugen just nu men efter en öl brukar stämningen komma igång ;)

Njut, och ha en riktigt bra lördag!

En liten festbild som kanske lockar till fest ikväll

filmtajm

Idag när jag gick i affären blev jag sugen på allt möjligt godis, så det blev lite av varje helt enkelt :)
Nu ska vi sätta på filmen Grown ups och äta litta godis..

Trevlig kväll!


Skorna har anländt

Det luktar fredagsmys i hela lägenheten, det är oslagbart :) Men det är så himla tråkigt att jag ska jobba imorn igen, inte ett dugg sugen..:(
Men nu ska jag inte tänka på det, dags att äta lite och kolla idol..

Fick äntligen mina converse idag, å de var görsnygga, wiihoo :D




Kakor är sött

Nästa fredag ska jag på födelsedagsfest hos en i klassen. Temat är Kaka, och jag har lite svårt för att komma på en kreativ idé i klädväg.. Help...Tycker vanligtvis maskerader är roligt men känner att jag har lite ont om tid, då jag har praktik hela dagarna och ska jobba nu på lörd, hmm hmm. Nått får jag nog funderat ut.





oj, redan en vecka gjord?!

Hejsan hoppsan! Begav mig sex hemifrån och kom hem sju igår, så kan lugnt medge att jag var trött då. Körde ett tufft cirkelfys pass och dagen på förskolan var precis som idag toppen. Fick beröm av min handledare som sa "Jag måste bara säg det här Evelina, men du är så otroligt duktig" Åhh, vad glad man kan bli över att höra något sådant, och efter 3 dagar liksom :) Idag har vi gått cikrus 1 mil med barnen (jag vet, väldigt långt men det var inte många som klaga) till och från stranden vid sibirien. De har fått bygga i sanden och sedan åt vi god gulaschsoppa till lunch vi hade packat med oss ner. Stor fördel med förskoleyrket: Man får vara ute mycket, fram för allt på denna skolan..

Första tidiga dagen, slutade vid ett och körde sedan ett gympass och hoppa hopprep :) Internet funka inte när ja kom hem så har fått gjort en massa "måste" saker fram tills nu och kalopsen står och puttrar.. I morgon är det fredagsmys, på lördag jobb och sen var det planerat för premiären av 57an, men vi får se hur det blir..

Har putsat ihop en handellista och ätit gurkstavar som ja virat in i lite ost, salami å skinka...

blad,baggar,bajs,jord

Gokväll i stugorna! Jag kollar oxå på idol ja. Var hemma strax efter fyra och idag har varit en komplett dag då vi varit ute i skogen och pratat mkt om just det vi läser på högskolan nu. Härligt att få se och även ta till mig hur de lär ut naturvetenskap för småttingarna. Jag insuper det mesta jag kan. Har även idag inflikat lite här och var av de kunskaper jag inhämtat från skolan, roligt :) Vi har väl varit inne ungefär en timme idag, resten av tiden har tillbringats ute, ehh vadå HÄRLIGT!!!

Var skönt med en paus från träningen idag. Har grejat här hemma, fixa lite skolsaker å så..Så nu är jag laddad med nya krafter för imorn. Eller tjaa, ska vara på förskolan mellan halv sju å kvart i fem så kommer nog va rätt sliten.. Men träning får d bli!!! Hej å godnatt!

Frestar med kvällens goda middag. Rotfrukter, kycklingfilé och gräddsås

En ny dag har grytt!

Ny morgon, så gode morgon!
Ville bara titta in å säga hej, så nu sticker jag till förskolan. Har tider mellan halv åtta och fyra idag.
Stryker en dag ur träningsschemat idag, kände verkligen hur kroppen behövde en återhämtningsdag igår när ja jympa. Kram å hej!

Träningsschema

Är inte jättesugen på att bege mig ut i regnet igen.. Men, jag trotsar det och drar på mig regnkläderna för tredje gången idag.
Veckans träningspass kommer nog se ut så här:

Månd: Medel jympa
Tisd: Gym
Onsd: Cirkelfys lr Spinning
Torsd: Gym

Invigning av regnkläderna :P

Jag är TORR, Yees!!! Har redan fått inviga mina nya regnkläder och de är förbannat snygga, hahaa.. Det ösregna när jag cykla hem så de kom verkligen till användning. Har gjort min första dag av två veckor på min VFT nu och det gick verkligen galant. Ungarna är så snälla och min handledare så söt och rar, verkligen! Ska jag ha sånn tur att jag hamnar i en lika bra förskola som skola? Vi har varit ute och lekt i regnet, pysslat lite där inne och sen har jag både ätit lunch och mellanmål med barnen. Slutade vid tre och tiderna är lite olika från dag till dag. Toppen än så länge :)


Jag kommer vara livrädd om jag blir sjuk!

Jag är glad att jag röstade röd/grönt... Det går inte längre att påverka, men den här texten borde alla ha läst innan de gick och röstade idag, förhoppningsvis hade då många tänkt till och tänkt om!!!
Har gåsgud av illamående och medkänsla på varje millimeter av kroppen just nu. Uch och fy!!!

Läs här!!!

Jag måste alltid ha något att se fram emot

..Bara om det så är något litet.
En av de kommande helger jag ser fram emot ----->


Ikea shop

Har precis packat upp allt vi handla på Ikea å dragit på mig träningskläder. Skulle bara ha lite småsaker men man kommer snabbt upp i tusenlappen. Var längesen vi var där, det har ju blivit jättefint nu och väldigt stort, så tog ett tag att gå igenom. Har lite halvbråttom, ska strax cykla. Jag å Emma ska pröva på det nya passet Cirkelgym, som de kör ett testpass av idag, KUL =)

Två halvfulla påsar


Lite nya kökshanddukar


Och ljusen har kommit fram nu igen


Nya salladsbestick efter ja förstört de gamla

Hon kan skriva den där kvinnan!

Haje! Söndag morgon vilket är skönt för det är min lediga dag denna helg :) Linus damp in vid fyra i natt, sen tog det si så där en timma å lyckas somna om. Ska snart väcka han, lr först äta frukost så kan han sova lite till sen ska vi till ikea och spana in de nya lokalerna...=)

Igår när jag kom hem kröp jag upp i soffan, vira en vilt runt mig, öppna ett maraboue non stop och läste de sista sidorna i Stephenie meyers "Bree Tanners andra liv". Jag vet inte om man kan säg att det är 5:e boken i twilightsagan då det handlar om helt andra vamyprer. Men å andra sidan handlar det om vampyrer som är med i tredje boken och då fram för allt Bree som man får en skymt av i slutet. Om ni har läst de andra fyra tycker jag verkligen ni ska läsa denna. Efter det faller ALLA pusselbitar på plats, samtidigt som man får följa hur de nyfödda lever tills att de anfaller familjen Cullen och mötet med Voltaire. Så läs läs läs :)

Lite bak innan jobb

Sitter och smaskar på muffins som jag slängde ihop innan, de blev mums. När man gör muffins så är nästan smeten den godate och man sparar lite på botten för att kunna rensa :P När man var liten kunde man göra endast smet för att käka bara den. Det här blev min lunch, håller mig nog till min första rast vid halv fem.
Börjar vid halv tre så ska strax pysa iväg, traaaaaaaad!!!! Ha en GREAT lördag ni som är lediga! Puss!!!!!!

Fina toppiga muffins med chokladbitar i

converse

Nu har jag valt skor, och de blev dessa minsann, längtar till de dimper ner i brevlådan :)


Spinning tydligen

wow och gomorn! Snacka om att jag blev paff när jag vakna och kände mig pigg. Kolla på klockan å hon var halv nio (varför säger man just hon till klockan när man säger han till så mkt annat, höll på å skriva han men det lät jättekonstigt, hhaaha, kom bara å tänka på det så här). Normalt vaknar jag mellan sex & sju en lördag morgon (lite psykiskt) så det var otroligt skönt med tanke på att ja ska jobba halva dan sen.

Ok, skulle visat upp mina skor ja valt men nu skulle Emma på spinning å det vill ja med, så måste skynda. Visar sen

barnbarnens barn

De sista orden i debatten tyckte jag miljöpartiet utformade så håren reste sig lite här å var på kroppen..

"Det är dags att vi slutar leva som om vi vore den sista generationen på jorden, det finns en annan framtid"

Lite ljus i rusket

Ljusen är tända och pajen är i ugnen. Det är en riktigt höstdag ute och då passar inget bättre än sitta inne å muussa...

Mina fina ljuslyktor som är från blomsterlandet

Lite färgklickar

Gillar min outfit idag, burriga, höstiga färger och samtidigt lite färgklickar här och var. Såg inte för än jag tagit på mig scarfsen att den matcha rätt bra med klockan :) Allt är från H&M, förutom klockan som är ifrån märket Triwa.
Det har varit en lång och seg dag i skolan, med kanske lite för mkt flum :P Men jag måste medge att labbar är nog bland det tråkigaste som finns.. Det är fredagsmys i luften och det är snart dags att börja på middan, I loove!!!


Best day

Nu är fredagen här och den här veckan har verkligen gått i racerfart. Sista dagen nu innan vi kör VFT i två veckor, rätt skönt å slippa pendla. Skulle egentligen varit lediga idag, men onsdagens lektion blev flyttad till i dag. Så vi går ända till tre, vadå segt en fredag?! Meen, ikväll väntas massa fredagsmys, hihii :)


Let it rain

När man jobbar som lärare, antingen som grundskolelärare men fram för allt förskolelärare (som jag hoppas få göra en dag) så behövs regnkläder, det är liksom ett måste. Så jag kan lova att det inte var något annat än en investering jag gjorde idag. Nu ska jag bara hitta ett par matchande rosa gummistövlar också ;) Jag fyndade till och med och köpte dom på rea, vanligt pris 1200, reapris 900, så det var helt okej. Fanns ett rött ställ från samma märke för 700, men jag ville ju ha rosa :)

Mc Kinley. Hoppas till å med på lite regn nästa vecka så jag kan inviga det :P


Sen råka jag slinka in på H&M, och när jag fick syn på scarfsen var jag bara tvungen att ha den ;)

Nu har vi så vi klarar oss

Nu har vi storhandlat, alltid lika skönt att få det gjort.. Fattar inte de som pallar småhandla, det är ju så tråkigt. Har fått mat i magen så nu är jag nöjd å belåten för denna dag :)

jag lovar att det gömmer sig lite onyttigheter i botten, höhö

Ledig dag men ändå stess

Vart har den här dagen tagit vägen? Har varit på stan på tok för länge och det kommer nog inte hinnas med nått plugg, aja jag överlever. Sov ut i morse, sen körde jag ett pass på gymmet. Fixa å lite så här hemma och efter lunch drog jag ut på stan. Hade lite ärenden men allt tog väldigt lång tid, och är inte hemma för än nu.. Jag måste skriva ihop en handellista nu, tror det blir storhandling ikväll så man har det gjort tills imorn. Helgen som väntar är rätt tråkig, för jag jobbar hela lördan. Så det blir lugnt igen, men sen har jag 4 roliga helger att se fram emot :D

Ni får snart se mina snygga regnkläder jag köpte :)


Shoe probleme

I kortet jag fick av Linus på vår 6 års dag, stod det förutom en jättefin kärlekshälsning att jag även skulle få ett "överraskningspresentkort" vad det nu innebar, hehe.. Men jag ska iaf få välja ett par skor jag vill ha, såå snällt :)
Behöver ett par höst/skol skor och är nu väldigt kluven. Har hittat två par snygga converse, men kan inte välja.. Vilka är snyggast?

Båda lite ovanliga converse då båda är i skinn, och den andra modellen har jag inte ens sett förut. Men otroligt frän :) Ligger i samma prisklass så kommer bli svårt att välja



mosigt

Okeej, jag lever. Ligger och har det riktigt skönt i soffan å kollar idol. Men nu måste jag bara lägga ut receptet på blomkålsmosen vi gjorde ikväll, gudagod och perfekt lchf middag, mmmm!!!

Ca 800 g blomkål (färsk)
3 dl grädde
100 färskost av philadelphiatyp

Koka upp blomkålen med grädden och låt den småkoka till den blir mjuk.
Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos med staxmixer.
Blanda ner färskosten och smaka av med salt och peppar.

I köttbullarna har vi grädde, ägg, ströbröd, paprikapulver, timjan, morötter och fetaost, också mkt goda!

Fit for fight

tjosan hejsan.. Nu ska jag iväg och plågas, cirkelfys är dödens död men samtidigt roligt..Har fått lite information om sidoämne idag, börjar läsa det till våren. Finns lite ämnen att välja mellan så får börja fundera på det. Matte är obligatoriskt. Sen blir det iaf svenska, kanske geografi, engelska?!? Fyra st ämnen ska vi välja iaf som vi ska läsa på 1 år, 60 hp. Har oxå hunnit med ett besök på ett stenåldersmuseum idag, det var spännande..

Redo att köra slut på mig själv

Blue girl

Puss hej, nu drar jag till skooolan

Sätt lite lyx på vardan

Hallåå, hej gomorgon! Onsdag och det närmar sig helg :) Igår var en bra dag. jag tränade och mådde bra, jag åkte till skolan och kände mig duktig, jag träffade en kompis och hade det trevligt ;) hehee.. Var hos syrran igår och lagade italiensk köttfärssås, dippa grönsaker och kolla idol. Vi måste göra det till lite av en tradition tycker jag :)


Skolan

Morning! Var helt slut igår när jag kom hem efter exkursionen så orkade inte skriva, hade lite plugg att ta itu med oxå. Somna utslagen klockan nio och vaknade riktigt utvilad vid halv åtta :) Nu har jag varit på gymmet och gjort mig i ordning. Ska snart gå till tåget, har mentorsträff i två timmar idag och det finns nog inget tråkigare än det. Ska ut på VFT (praktik) redan nästa vecka och den här gången är det dags för förskolan, spännande :)
Hörs later, ta det lugnt i regnet idag ;)


trötta jag

TRÖTT, vill sova sova sova!!! Vakna vid halv fem å var tvungen å springa på toa, sen gick det inte att somna om :S Somna rätt sent igår med.. Får hoppas jag kan slumra på tåget eftersom det kommer bli en lång dag. Ska ut på exkursion igen, men bara under dagen. Ska till Skrylle den här gången och vi ska vara ute hela dagen så jag har packat regnkläder. Inte lika sugen som förra måndan då det var strålande sol, men det blir säkert skoj ändå..
Kram och god morgon!


Jag hann =)

Nu ligger älsklingen och sover på soffan. Antagligen mätt och belåten av min fina 3 rätters middag :) Det tog rätt exakt två timmar att göra både förrätt, huvudrätt och efterrätt, inte dålligt va? Förrätten och efterrätten fick 5/5, det var superduperjättemega gott tyckte han :P Middagen var oxå god, men kanske inget wow wow. Det här laga jag på vår dag, en liten överraskning som han uppskattar..

Förrätt: Räkcocktail


Huvudrätt: Kycklinggryta med smak av curry och mango chutney


Underbar chokladmousse

6 års dag med älsk!

Jag och min älskling firar 6 år idag, går lilksom inte riktigt att förstå att det var 6 år sedan den där dagen på bahnhof då jag ragga upp han :) Vilken tur han hade, heheee och jag förstås, Älskar dig!
När vi kom hem från bröllopet igår stod där 10 röda rosor och ett jättefint skrivet kort på borden. Stod även att jag skulle få en present, ett par skor jag önskat, hihii. Så snällt.. Jag hade ju tänkt göra lite scones å överraska med det till frukost, men han var först uppe och gick å handla bullar med, hallååå jag hinner ju inte göra nått :P
Men nu ska han strax iväg på innebandy å då ska jag överraska med en 3 rätters middag, och det ska hinnas på 2 1/2 timme. Så nu måste jags sätta igång..
Vi har föresten varit duktiga å storstädat å storhandlat idag :) Skriver sen om resultatet av maten.

god frukost imorse

Grattis till brudparet!

Bröllopet var verkligen SÅ fint igår. Vi var en mindre skara med bara familjen, så det blev ett lugnt och mysigt bröllop med lite småtal och kärlekshälsningar, och samtidigt så otroligt FINT allting. Brudparet var gudomligt vackra och maten var det godaste jag avnjutit, 5 rätters meny där man njöt av varje tugga. En hellyckad kväll för brudparet. Välkommen till familjen Pyttan Sköld =)








Bröllop

Ännu en tidig morgon. Mirabell vakna vad sex så då var det bara att dra sig upp.. Får hoppas på en liten power nap sen, så man är utvilad till bröllopet ikväll. Känns lite halvsegt å gå upp så tidigt en lördag :(
Hade en mysfredag här hemma igår, åt hemmagjord pizza, godis och kolla idol.. Nu kurrar magen så hoppas på mammas hemgjorda västgötabullar till frukost. =)

Bröllop väntas idag mellan Matte & Pyttan på Margeretetorps gästgivaregård

Early

Hej hej!
En ny morgon har grytt ;) och jag ska till skolan, blä trist, inte kul en fredag.. Slutar vid 12 sen ska jag hem å mys med familj å mina favvotöser.. Have a lovely friday dudes!!!


Kärleksfylld helg väntar

woow, vilken dag. Har verkligen varit i farten hela dagen, snacka om att det ska bli skönt att krypa ner i sängen nu. En sista skoldag i morgon sen åker jag hem till mammi å pappi dirket. Ska vara lite barnvakt för båda töserna mellan fredag å lördag då Matte och Pyttan gifer sig på lördag :) Det är mycket kärlek i helgen, bröllop på lördag och vår 6 års dag på söndag =)

Sängen kallar efter en dag fylld med föreläsning, träning och plugg, puhhuu!

Smarrig laxgratäng med grädde, creme fracie, sweet chilisås, vitlök, pressad citron och riven ost vi åt igårkväll

uppe i ottan

Okej, nu sticker jag till skolan. Men först väntar en timmes tågresa, bra pluggfördriv.. Slutar vid 12, så sticker till gymmet direkt när jag kommer hem, sen blir det mera plugg efter det..

Ha en bra torsdag och gomorron :)

Ny väst från H&M och min Triwa klocka

Jag är glad att jag är ordningsam

Nu är min knopp vääldigt trötter, den ska alldeles snart få luta sitt huvud mot kudden och inta soffmysposition och invänta idol och lite twilight läsning innan dess. Jag har varit väldigt duktig trots att jag inte hunnit med allt jag planerat idag. Jag är verkligen den som gillar att planera, jag är ordningssam och gillar att få saker gjorda och inte skjuta det framför mig. Jag jobbar dåligt under press, börjar då hellre lite innan så jag vet att ja hinner med. Har pluggat från 10-17 ca med lite pauser emellan. Har en massa att läsa och skriva inför fredag. Än så länge har jag inte tröttnat, tycker bara det är roligt :)

Nu ska ni minsann få se lite bilder från Baskemöll ;)






























På det igen

iiooo, jag var trött men nu är jag lite piggare. Var en sekund från att somna om igen, men jag slet mig upp. Från exkursion och på plugget igen. Har mkt att läsa å fixa idag.. Men nu ska jag först och främst iväg på en runda spinning, tjolahopp!!

Blev en tallrik lättyoghurt med banan och egenplockade björnbär till frulle :)

Nu är jag redo att gå vilse i skogen ;)

Hemma! Är så trött nu så orkar inte skriva så mkt. Men har verkligen haft det SÅ bra i Baskemölla, över mina förväntningar. Vi har letat ätliga blad och gjort soppa av det, stekt fisk i en grop, studerat spindlar, promenerat i bäckmörker, sätt en fantastisk stjärnhimmel, håvat, lekt, samlat löv, lagat nyponsoppa av egenplockade nypon och SÅ mycket mer. Har ni inte varit vid Österlen, åk dit! Helt underbar natur och hela själen blir fridfull.
Lite bilder får ni se i morgon!

kycklinggryta

Här kommer receptet på maten vi åt nu ikväll, skit gott och perfekt lchf mat.

Koka upp:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk soja
1/2 msk grönpeppar (mosad)
1 msk fransk senap

Bena ur 1 grillad kyckling och lägg i en form, häll såsen över. Låt stå över natten och dra sig (passar med några timmar med). Sätt ugnen på 225 grader och värm i 15 min. Servera en stor sallad till, mmmm!!!


Pedikyr

Jag är jättedålig på att ta hand om mina fötter, men nu fick jag ett ryck. De var verkligen super torra och räliga så de behövde en rejäl pedikyr.. Så nu är de fina och lena :)




Berätta om era gömmor

Nu är jag redo att traska runt i skogen och leva stenåldersmänniska i morgon i Baskemölla :) Har nog packat det mesta och även gjort en kasslersallad till lunch. Ska bli väldigt roligt att åka på läger, roligare än en massa föreläsningar inne på högskolan :P Stannar en natt, så är hemma tisdag kväll igen.
Plugga några timmar i morse, sen begav vi oss ut i skogen på jakt efter kantareller. Men nedrans skog, vi hitta inga kantareller. Någon liten plutt kanske. Var ska man leta? ajaa, vi led ingen nöd utan åkte och köpte en kulglass istället :)

Vi hitta lite björnbär ist, men hur kul e det?

ljuva saturday

oh ja, då var man mätt igen. Har ätit en mumsig tortillatårta :) Efter jobb tog vi en långpromenad i den sköna sensommaren sen gick vi upp till Syrran å Zeth och hälsade på litt. På hemvägen gick vi inom och hyrde film och köpte godis, så nu ska filmen sättas på och för första gången på en månad ska vi ha en LUGN lördag, aaahh!!!

Film å gaaodistajm :)


veckans rätter

Blev en liten powerwalk med Emma innan. Nu hade jag tänkt försöka vara flitig å plugga en timma till, sen ska vi ta bussen och storhandla ihop, roligare det :) Det är lite knivigare å få ihop handellista nu när man kör lchf..
Hela helgen blir bara till att njuta ordentligt, var längesen..

Här kommer kvällens alla lchf middagar i bilder, ni får själv lista ut vad som är i, hahaa

Indisk kycklinggryta med kycklingben


Indisk köttfärssås med kokosmjölk


Och korvstroganoff (den godaste jag fått till)



gomiddag typ

Hej hej hallå!! Läget en fredag som denna? Här är det på topp trots min nedrans förkylning och hosta som håller mig vaken på nätterna (ja just det, annars är det toppen). Vakna i ottan av den så jag var så oerhört duktig och har nu suttit och pluggat över en timma, riktigt flitigt. Pluggar som bäst på morgonen när alla celler är nyvakna ;) Så nu förtjänar jag en frukost innan jag ska fortsätta lite till. Har fullt upp i helgen sen med jobb och annat så får passa på nu. Sticker nog till syrran en runda i eftermiddag och hjälper till med uppackningen litta, sen blir det storhandling och fredagsmys :)

Jag är lite förvirrad med dagarna här, var helt säker jag å Linus hade vår 6 års dag nu på söndag så har suttit å försökt komma på nått att göra.. Men så visa det sig att det inte va förän nästa söndag, å bra var nog det :)

Morgonplugg i morgonrock

Plugg utomhus

wihoo, nu har jag gått å blivit förkyld ist..Det är så roligt å må så här och inte få träna när man precis kommit igång, lalalala...(hrrm) Skolan idag gick bra och vi hade en 3 timmars introduktion ute i solen, vadå najs? Äntligen kommer det en kurs i min smak å vi ska leva som stenåldermänniskor och göra andra spännande exkursioner.
Nu ska ja snart bege mig till syrrans och Zeths nya lägenhet, eller de har flyttat tillbaka till sin gammal som blivit helt nyrenoverad så jag är väldigt nyfiken :)

Måste bara visa min omelette som blev så bra, brukar alltid gå sönder men denna blev väldigt snygg,haaha

Mår lite bättre

God morgon!
Mina mandlar är fortfarande svullna men febern har laggt sig. Tog en alvedon när jag gick å la mig sen när jag vakna i morse på soffan (Fick lägga mig där för min hosta väckte Linus hela tiden) kände jag mig kry. Nu börjar jag dock känna mig lite konstig igen, men ska iaf asa mig iväg till skolan. Jag är sällen sjuk och när jag menar sjuk snackar ja inte om förkylning och halsont, utan feber lr typ maginfluensa. Men när jag väl blir sjuk då är jag sjuk rätt länge. Därför jag blev så chockad att febern försvann så fort.. Ajaa, bra iaf :)

Ska verkligen bli kul med skola idag och höra allt spännande som väntas i denna ekologikurs. Vi ska bland annat åka på läger redan på måndag :)


RSS 2.0