Fredagsmaten

Här kommer receptet på fläskfiléen med grönpepparsås och klyftpotatis vi gjorde i fredags...

4 portioner:
1 fläskfilé
1 pkt bacon
1 pkt Creme Bonjour vitlöksost

Potatis

Sås:
2 msk smör
1 msk smulad görnpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk soja
redning (mjöl+vatten)
svartpeppar
vitpeppar
salt

Putsa filéerna noga och skär en skåra längs hela filén. Fyll den med vitlöksost, salta och peppra och rulla sedan bacon runt hela filéerna. Lägg den på en bakpappersklädd plåt.


Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg runt filéerna och strö över flingsalt och ringla över lite olja. Ställ in i ugnen 225 C ca 25 min.


Medan detta steks i ugnen så gör såsen. Smält smöret och smula ner grönpepparen (mosa den gärna i en mortel). Låt fräsa lite snabbt. Tillsätt resten av ingredienserna (utom redningen) och låt puttra en stund. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid =) Servera med en god sallad, vi var lite lata den kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0